Julkort 2003

Årets julkort är ett bildkorsord och ser ut som nedan.

Till korsordet hör också en text (se under bilden) med ledtrådar (den röda texten fanns givetvis inte med).

Året började med att fadern strök omkring utomhus (isskulptur).
Familjens sportsliga aktiviteter äro mångahanda. Föräldrarna utövade denna aktivitet (golf) flitigt och en annan (pump) som normalt används för att få luft i, men här går den ur. En annan aktivitet verkar rent av snurrig (spinning) och känslan av att inte komma någonstans är dominerande. En av ungdomarna är spiker (volleyboll) och den andra viftar koreografiskt med olika vapen (taichi).
Stor ansiktslyftning i trädgård, en del (altan) blev omlokaliserad och fick tak, en annan mossig del blev blå (swimmingpool). Dyra fina stenar (Roccia) gör sitt till. En del (svikt) av det blåa blev definitivt inte vad vi hoppats på (eller så hade vi det).
Ute o farit har vi också varit, ibland för att smita (Teneriffa), ibland för att klämma pannkaksredskap (Trysil). De äldres mödor att få ner den lille har också fört iväg dem tre gånger; en gång på valkusten (Spanien), en gång i skidterräng  (Idre) och ytterligare en gång (Åland) i arkipelag mellan bastu och snus.
Vatten har vi pysslat med mycket under sommaren, men den här var inte inplanerad (översvämning).
Passerats gränser har det också gjorts, den första (student) mer av prestationskaraktär, den andra (gammal) mer vad någon blev automatiskt.

Texten gav orden men inte var de skulle fyllas i.

Siffrorna ner till höger gav lite hjälp.
God (ska in på nr 2) Jul (9) & Gott (7) Nytt (1) År (4)
önskar
Olle (8), Arne (5), Lisbeth (3), Martin (6)

De röda inringade fälten ger bokstäverna EAGLE (julkorten heter alltid EAGLECARD nå'nting).

 

Sammanfattningsvis tycker jag at det var ett bra julkort även om det var riktigt svårt att få alla rätt. Om jag kommer ihåg rätt så fick vi in två lösningar med ett fel (inte samma fel dock).
Dessutom är det fel att det inte går att lösa med bara text och bildinnehåll.